szülész nőgyógyász

Tudnivalók

A vizsgálathoz szükséges iratok, az orvos várható kérdései:

Az iratok:

Ha van TAJ kártyája, azt hozza magával, mert a regisztrációhoz és a receptíráshoz szükség van rá. Külföldi pácienseknél az útlevél vagy a személyi igazolvány szükséges. A menstruációs naptár, a korábbi vizsgálatok, beavatkozások leletei, zárójelentései, esetleges műtéti leírások, mind a gyorsabb diagnózist segítik! Az elérhetősége - telefonszáma - ha ez egy külön papírra fel van írva, az meggyorsítja az adminisztrációt.

Általános kérdések:

Szabálynak tekinthető, hogy minden változás esetén érdemes orvosi tanácsot kérni akkor is, ha az nem okoz panaszt! A vizsgálat előtt szükséges a kórelőzmény ismerete – egyrészt a jelenlegi panaszokat, másrészt a korábbi betegségeket illetően. A korábbi betegségekre vonatkozóan a következő kérdésekre lehet számítani: korábban volt-e bármilyen nőgyógyászati betegsége vagy műtéte? Élete során milyen egyéb műtétei voltak? Állandó vagy időszakos, és rendszeres gyógyszerszedést igénylő betegsége van-e? Van-e ismert gyógyszerallergiája? Hogyan védekezik a nemkívánt terhesség ellen? Fontos kérdés a korábbi terhességek száma, a szülések módja, szövődményei. Mindenképpen jelezze, ha még nem volt, vagy régen volt szexuális kapcsolata, illetve ha a korábbi vizsgálatok, vagy a szexuális élet során fájdalmai voltak. Ez fontos lehet azért, hogy megfelelő vizsgálati módot, illetve megfelelő méretű eszközöket alkalmazhassunk a vizsgálat során.

Jelen panaszok:

Van-e alhasi panasza: görcs, fájdalom, ez milyen jellegű, helye, kisugárzása, mióta áll fenn? Van-e láza, hőemelkedése, egyéb általános panasza (hőhullám)? Észrevett-e alaki eltérést a külső nemi szerveken: apró hólyagok, “szemölcsök”, foltok, hámlás, stb. A mellek tapintásakor érzett e csomót, fájdalmat, esetleg váladék ürülését észlelte e? Van-e folyása: ennek színe, szaga, mennyisége és állaga, melynek kísérő tünete lehet a hüvelybemenet vagy a gáttáj viszkető, égő érzése. Vizeletürítéskor jelentkezik-e panasz: fájdalom, csípő, égő érzés, gyakori vizeletürítés? Tudja e vizeletét tartani, köhögéskor tüsszentéskor nem csöppen el a vizelete?

Várható kérdések mestruációról:

Az utolsó menstruáció ideje, a menstruációs ciklus főbb jellemzői: milyen gyakorisággal jelentkezik, mennyi ideig tart, változott-e a vérzés gyakorisága, időtartama, erőssége. Az első menstruáció hány éves korban volt?

Kérdések a szexuális életéről:

A kezdetéről, nehézségeiről, szexualitás közbeni fájdalomról, kellemetlenségekről, hüvelyi szárazságról, a szexuális kontaktus gyakoriságáról, partneréről, a partnerek számáról, védekezés módjáról, szexuális szokásokról is elhangozhatnak kérdések.

Tudnia kell, minden ami a vizsgálatkor elhangzik orvosi titoktartás alá esik,és mint orvosnak a feladatom hogy a betegeket a legjobb tudásom szerint segítsem a gyógyulásukban!

Szolnok

Nőgyógyász, Szülész és Ultrahang Magánrendelő
5000 Szolnok, Szapáry u. 31.
Rendelési idő: Szerda: 16-19 óráig

Bejelentkezés: +36 70 342-2113


Rendelés

Nőgyógyász, Szülész és Ultrahang Magánrendelő
5000 Szolnok, Szapáry u. 31.
Rendelési idő: Szerda: 16-19 óráig

Bejelentkezés: +36 70 342-2113