szülész nőgyógyász

Erőszakos nemi közösülés

A médián keresztül gyakran hallunk arról, hogy valaki nemi erőszak áldozata lett. Szeretnék egy kis segítséget nyújtani ahhoz, hogy ha valaki erőszak áldozata lett, mivel segítheti a tettes, tettesek megtalálását.

Fontos erről a dologról beszélni, mivel ahhoz hogy a felderítés eredményes legyen, egy zaklatott érzelmi állapotot kell "felülírni" egy olyan racionális cselekvés sorral, ami ha sikeres, nagyban segít a tettes felderítésében.

Az erőszakos nemi közösülés már akkor is megvalósul, ha a nemiszervek összeértek, akár behatolás , vagy magömlés nélkül is.

Teendők az alábbiak, fontossági sorrendben:

  • Az esemény után azonnal mosakodás, tisztálkodás nélkül (!), a ruháit sem kimosva (!), hanem "eredeti állapotban" jelentkezzen nőgyógyászati vizsgálatra a legközelebbi kórházban, azzal a panasszal, hogy fáj a hasa (mely vélhetően fáj is), és hogy Önt megerőszakolták.
  • Az ügyeletes orvos egy úgynevezett ambuláns lapot állít ki, amiben tényszerűen rögzíti az Ön által elmondottakat, és az Ön állapotáról egy nőgyógyászati státuszt ír. Ez azért fontos, hogy az esemény után fennálló állapotot a lehető leghamarabb rögzítsék, az esetleges sérüléseket az Ön nemiszervén felderítsék.
  • Kérni kell még az orvost, hogy a DNS azonosítás miatt, ha történt magömlés, a hüvelyből kenetet vegyen. Ez döntő fontosságú, az azonosítás miatt, ezért nem szabad - többek között - megmosakodni. A DNS azonosítás a ruháról is megtörténhet, ezért nem szabad azt kimosni.
  • Fontos azonban tudni, hogy ez nem látlelet, hanem az ambuláns vizsgálatot rögzítő dokumentum. Látleletet a rendőrség kérhet, de miután az ambuláns lap is hivatalos igazolás az Ön állapotáról, ezért alapvetően a legfontosabb, hogy ez az állapot minél előbb dokumentálásra kerüljön.
  • Az ambuláns vizsgálat után a rendőrséget haladéktalanul értesíteni kell, hogy a nyomozás forró nyomon, a lehető leghamarabb elindulhasson.

Még néhány jó tanács:

  • Jegyezzen meg mindent, amit csak lehet. Hely, idő, hányan voltak, hogy szólították egymást. Minden apró részlet fontos: ruha, annak márkája, cipő, ing, leszakadt gomb a ruháról, tetoválás, hiányos fogazat, vagy valami különleges, szokatlan, akár különös ismertetőjelnek nevezhető dolog, amivel az elkövető beazonosítható.
  • Ez a mindenre kiterjedő emlékezés a legnehezebb, mert ezt az eseményt az ember nem megjegyezni akarja képkockáról-képkockára, hanem elfelejteni, de (!) akkor tudja a tettes felderítéséhez a legtöbb segítséget adni, ha mégis "előássa" ezeket az emlékképeket, mert bármilyen hihetetlen is, az emberi agy másodpercenként az információ hatalmas mennyiségét képes feldolgozni és elraktározni.
  • Ne feledje, csak akkor lesz meg a tettes, akkor nyeri el méltó büntetését, ha nem temeti el magába az információt.

Arra kérem, mint még sohasem kértem a "kisokos" olvasása közben, hogy ezt a fejezetet olvassa el párszor figyelmesen, hogyha szüksége lenne rá, akkor segíthessen Önnek a bajban.

Szolnok

Nőgyógyász, Szülész és Ultrahang Magánrendelő
5000 Szolnok, Szapáry u. 31.
Rendelési idő: Szerda: 16-19 óráig

Bejelentkezés: +36 70 342-2113


Rendelés

Nőgyógyász, Szülész és Ultrahang Magánrendelő
5000 Szolnok, Szapáry u. 31.
Rendelési idő: Szerda: 16-19 óráig

Bejelentkezés: +36 70 342-2113